top of page
shutterstock_1747171619.jpg

Coronabeperkingen -

Hoe gaan jullie hiermee om?

5/03/2021

Jullie waren enthousiast jullie bruiloft aan het plannen, de gastenlijst was klaar, de uitnodigingen waren verstuurd en... hallo pandemie. Veel mensen bleven optimistisch (ik ook) en dachten dat het na 2020 weer 'back to normal' zou zijn, maar helaas er gelden nog steeds flink wat restricties. Dit betekent natuurlijk niet dat je niet alsnog een geweldige bruiloft kan hebben! Of je bruiloft nou gepland is voor over een maand, paar maanden of over een jaar, het is goed om een plan B te hebben in dit soort gevallen. Op dit moment met de geldende restricties lijkt het erop dat het plan B wordt, en dat is het verkleinen van je bruiloft voor de komende tijd. Al hopen we natuurlijk dat het snel weer wat versoepeld wordt!

Hoe maak je de bruiloft kleiner

Er komen aardig wat emoties bij kijken als je moet uitwijken naar plan B, ik snap het want het iedereen droomt toch al tijden over hun perfecte dag. Laten we hierbij kijken naar wat het logistiek betekend als je je bruiloft verkleint. Denk bijvoorbeeld aan; de hoeveelheid gasten, hoeveelheid tafels, hoeveel bloemen, maar dit houdt ook in, dat je met een kleinere bruiloft minder budget nodig hebt. (Yay). Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jullie dag minder mooi wordt! Je kan met je leveranciers kijken of het mogelijk is om je dag aan te passen naar de dan geldende voorwaarden en je zou ook altijd met deze locatie kunnen kijken of je later (wanneer het weer is toegestaan) een groot feest te houden als dat iets is wat jullie graag willen. Dit is aardig wat werk & als je er zelf niet meer uitkomt zou je altijd kunnen overwegen om alsnog een weddingplanner in de arm te nemen om dit soort zaken voor jullie te regelen.

Hoe trek je de uitnodiging van gasten in

Het is voor ieder bruidspaar een nachtmerrie om te doen, maar hoe bepaal je wie er nog wel en wie er niet meer kunnen komen? Ondanks dat niet iedereen op je dag aanwezig kan zijn, kan je ze natuurlijk wel virtueel aanwezig laten zijn. Er zijn online hele leuke 'uninvite' uitnodigingen te vinden die je kan sturen naar je gasten. Ik zal hier een aantal van op mijn Instagram zetten zodat jullie wellicht wat inspiratie opdoen!

Hoe verklein je de ceremonie, de hoeveelheid eten en het decor

Op dit moment is alleen een kleine ceremonie toegestaan. Er is natuurlijk ook wel wat te zeggen over een intieme ceremonie. Het was misschien niet iets wat jullie voor ogen hadden maar het kan wel positief uitpakken! Uiteraard hebben jullie met minder gasten ook minder eten nodig. Bespreek met jullie locatie of cakeleverancier wat de mogelijkheden zijn. Kijk ook met de locatie hoeveel tafels er met de nieuwe setting nodig zijn maar ook hoe je het er nog wel feestelijk uit kan laten zien. Gebruiken jullie dezelfde ruimte of verplaatsen jullie liever naar een kleinere ruimte? Er zal ook minder decor nodig zijn voor de tafels maar misschien blijft er nu wel budget over voor iets wat jullie nog heel graag wilden zoals een mooie backdrop! Jullie zouden ook nog meer kunnen uitpakken met het diner en er iets speciaals van kunnen maken waar eerst het budget misschien niet voor was. Genoeg keuze en ook hiervoor zou je een weddingplanner kunnen inhuren om dit voor je te laten regelen.

Wedding favors - hoe betrek je de mensen die niet aanwezig kunnen zijn

Wat ik persoonlijk een heel erg leuk idee vind zijn wedding favors! Vaak geef je aan het einde van de bruiloft een klein geschenkje mee aan de gasten. Met minder gasten heb je hier uiteraard veel minder voor nodig. Hoe leuk is het als de mensen die thuis zitten en wel/niet virtueel meekijken zich wel voelen alsof ze onderdeel zijn van jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van een lekkere fles champagne met gepersonaliseerd trouwdatum, makarons met jullie initialen, een eigen snack pakketje die ze kunnen nuttigen tijdens de virtuele ceremonie etc. Er zijn zoveel leuke ideeën en ook hiervan zal ik er een aantal op mijn instagram plaatsen om jullie wat inspiratie te geven!

Al met al, hoe, wanneer, waar, op welke manier jullie ook trouwen.. het is en blijft jullie speciale dag! Iedereen is het ermee eens dat dit soort restricties niet 'leuk' zijn en we hopen natuurlijk allemaal dat we heel erg snel weer back to normal kunnen. Maar ik weet zeker dat zelfs met wijzigingen in het originele plan jullie dag nog steeds geweldig zal zijn, en wie weet.. misschien is het wel NOG beter en alles & meer waarvan jullie hebben gedroomd! Mochten jullie toch op zoek zijn naar wat extra support hoe dit aan te pakken, hulp met alle wijzigingen neem contact op met me en wie weet kan ik jullie wel helpen!

- The Wedding Assistant

bottom of page